Polityka prywatności

Polityka prywatności

Jakie dane osobowe są zbierane od użytkowników?

Gdy użytkownik kontaktuje się z administratorami serwisu Wakacjezprocentem.pl za pomocą strony internetowej, tj. formularza kontaktowego, automatycznie zbierane są takie dane jak: adres IP, informacje o przeglądarce, nazwa systemu operacyjnego, email użytkownika (jeżeli podano).

W jaki sposób wykorzystywane są te dane?

W żadnym wypadku zebrane dane nie będą sprzedawane podmiotom trzecim. Bazy danych Wakacjezprocentem.pl zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w wyszukiwarce ofert podróżniczych Wakacjezprocentem.pl, zbierania danych demograficznych o użytkownikach lub do personalizacji zawartości portalu (np. personalizacji emailingu ofert). Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy administratorami serwisu Wakacjezprocentem.pl a użytkownikami będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane o użytkowniku mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Wykorzystanie ciasteczek "cookies"

W celu dostosowania treści i usług do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkowników serwisu internetowego Wakacjezprocentem.pl, używamy tzw. cookies, tj. informacji zapisywanych przez serwery serwisów internetowych na komputerze użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego komputera. Cookies dostarczają nam danych statystycznych o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych serwisów internetowych. Możemy też umieścić cookies w celu monitorowania ruchu użytkowników pomiędzy serwisami internetowymi Wakacjezprocentem.pl a współpracującymi z nami serwisami internetowymi. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, jednakże wyłączenie cookies może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych usług w ramach serwisów internetowych Wakacjezprocentem.pl, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisach internetowych Wakacje z Procentem z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania. Jednocześnie nie odpowiadamy za stosowanie cookies na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na stronach wydawanych przez Wakacjezprocentem.pl serwisów internetowych.

Zastrzeżenia prawne

Autorzy wyszukiwarki promocyjnych ofert wyjazdów Wakacezprocentem.pl informują o warunkach korzystania z serwisu oraz zastrzeżeniach prawnych:

  • wszystkie zastrzeżone znaki towarowe i inne znaki usług należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych dla zaprezentowania ofert,
  • prezentowana oferta ma wyłącznie charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego,
  • serwis Wakacjezprocentem.pl nie świadczy usług sprzedaży ofert ani nie pośredniczy w takich usługach. Aplikacja działa na zasadzie serwisu zbierającego treści, tzn. w jednym miejscu daje dostęp do ofert pochodzących z różnych źródeł min. Groupon, Gruper, Travelist, Travelbird itp.,
  • autorzy/administratorzy Wakacjezprocentem.pl nie ponoszą odpowiedzialności za:
    • zakłócenia w funkcjonowaniu serwisu z przyczyn niezależnych od Administratora, w tym wywołanych siłą wyższą, awarią sprzętu lub oprogramowania, wirusami, niedozwoloną ingerencją Użytkowników, także wówczas gdy powodują one utratę danych na kontach Użytkowników,
    • tymczasową niemożność korzystania z serwisu wynikającą z wprowadzanych zmian lub przerw technicznych,
    • treść i formę prezentowanych ogłoszeń/ofert i zdjęć,
  • przetwarzanie danych osobowych następuje na zasadach określonych w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002, Nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami) i ustawie z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z późniejszymi zmianami),
  • administratorem danych osobowych jest firma MERIXSTUDIO Adam Śledzikowski z siedzibą w Luboniu, ul. Armii Poznań 28; NIP: 7772427860; REGON: 301610607. Każdy Użytkownik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo do ich poprawiania i usunięcia. Prawo to powinno być realizowane bezpośrednio przez strony www serwisu, lub przez wniosek w formie pisemnej, kierowany na adres Administratora,
  • użytkownik ma prawo do rezygnacji z korzystania z serwisu w każdym czasie,
  • podmiot, którego oferta została zamieszczona na serwisie Wakacjezprocentem.pl, ma obowiązek niezwłocznego zgłoszenia administratorom serwisu przypadków naruszenia jego słusznego interesu, w tym w szczególności przypadku naruszenia jego dóbr osobistych. Administratorzy serwisu podejmą odpowiednie działania w celu ochrony słusznego interesu zainteresowanego.

Polub nas naFacebookui bądź na bieżąco z najlepszymi promocjami turystycznymi

Wakacje z procentem - Facebook

facebook.com/wakacjezprocentem

close